Csirkecomb pörkölt lecsóval, rizzsel

Hozzávalók:

2 db felső csirkecomb
2 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 db paprika
2 db csípős hegyes paprika
2 db chili paprika
3 db paradicsom
20 dkg rizs

őrölt fekete bors
őrölt piros paprika
olíva
olaj ecetes uborka
2 db chili díszítésnek

Elkészítés:

A rizst előző este beáztatom. A hagymákat aprítom, a paprikát karikára vágom, a paradicsomot nyolcadolom. A csirkét sózom, borsozom. A rizst felteszem főni..Amikor megfőtt fűszerezem, locsolok rá szaftot, összekeverem Egy serpenyőben olíva olajon megdinsztelem a hagymát, a felét átteszem egy másik serpenyőbe a lecsónak. A maradékra ráteszem a csirkecombokat, megpirítom, majd hozzáadom a paprika és paradicsom harmadát.. Fűszerezem, párolom, majd öntök hozzá egy kevés vizet és lassú tűzön főzöm.
A másik serpenyőbe beleteszem a megmaradt paprikát és paradicsomot, fűszerezem, megfőzöm. Tálaláskor rakok a tányérra egy combot , szedek mellé rizst és lecsót, szórok rá piros paprikát, díszítem egy chilivel, s rakok mellé uborkát.

forrás/kép: http://eshobbychef.blogspot.hu/
Főoldal