bab
citrom
főzelék
hagyma
petrezselyem
tejföl
Zöldbabfőzelék (petrezselymes)
Hozzávalók 4 főre
- 50 dkg zöldbab , megtisztítva, 3-4 cm-es darabokra vágva, /lehet fagyasztott is/- 1 fej vöröshagyma, apróra vágva- 3 ek liszt- 2 gerezd fokhagyma, reszelve- 2 ek olívaolaj só ízlés szerint- 1 kockacukor- 1 csokor petrezselyem, apróra vágva- 1/2 ek citromlé - 2 dl tejföl Elkészítés:
Egy lábasban feltesszük főni a megtisztított zöldbabot, az apróra vágott vöröshagymával, kicsit több vízzel, mint ahogy ellepi, megsózzuk, beletesszük a cukrot is, és addig főzzük, míg megpuhul (kb 20 perc). Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat, beletesszük a lisztet és belereszeljük a fokhagymát, sűrű kavargatások közepette, világos színű rántást készítünk. A rántást hozzákeverjük a zöldbabhoz, elkavarjuk csomómentesre, citromlével ízesítjük. Beleszórjuk a petrezselyemzöldet és 1-2 percig főzzük, miközben kavarjuk. Hozzáadjuk a tejfölt, simára keverjük, s mikor felforr, elzárjuk a tüzet alatta.