Hozzávalók 2 főre:
- 4 db alsócomb
- 1 hagyma
- 4 cikk fokhagyma
- olaj
- grillcsirke-fűszer
- 1 ek liszt
- 1,5-2 dl húsleves
Elkészítés:
forrás: NoSalty.hu
A csirkecombokat jól lemossuk, és leitatjuk róla a vizet. Jól bedörzsöljük a fűszerrel. A tepsibe olajat öntünk, beletesszük a négybe vágott hagymát és a fokhagymacikkeket.
A combokat a tepsibe helyezzük, és jól megkenjük az olajjal. A tepsibe még öntünk egy kevés vizet, majd alufóliával letakarjuk.
Jó szorosan zárjuk le az alufóliával, hogy a sütéskor keletkezett pára/gőz maradjon a fólia alatt, és jól puhítsa meg a combokat. 180-200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 30-40 perc után eltávolítjuk a fóliát, majd visszatesszük, és kb. 10 percig hagyjuk, hogy jól piruljanak meg. Lehetőleg fordítsuk át mindkét oldalára.
Miután kivesszük a combokat, a tepsit visszatesszük a gázra, és 1 ek lisztet megpirítunk a megmaradt zsiradékon.
Felöntjük 2 dl húslevessel vagy vízzel, és egy igen finom mártás lesz belőle. Ezzel öntjük le a köretet és a csirkehúst is.
A páchoz200 g joghurt - natúr1 teáskanál méz - akác1 db citrom reszelt héja1 db citrom leve2 gerezd fokhagyma1 mokkáskanál római kömény - őrölt1 m...
Hozzávalók: 12 db csirkeszárny 1 teáskanál őrölt chili 2 teáskanál frissen préselt gyömbér csipetnyi só 1 lime reszelt héja 5 evőkanál olívaolaj ...