alma
citrom
csirke
csirkemell
gyümölcsös ételek
húsos ételek
krumpli
majonéz
petrezselyem
saláta
tartármártás
tojás
Orosz hússaláta
Hozzávalók:
- 30 dkg sült hús (pl. sült csirkemell)
- 2-3 krumpli (nagyobb)
- 1-2 db alma
- 3-4 db csemegeuborka
(v. ízlés szerint)
- 1/2 citrom leve
- tartármártás
(ízlés szerint)
- 1 ek petrezselyemzöld
- 2-3 db főtt tojás
A krumplit vágjuk fel kisebb kockákra, majd enyhén sós vízben főzzük puhára.
Ezután szűrjük le, majd hűtsük ki teljesen.
A maradék sült húst (nálam most sült kacsamell), az almát, és az uborkát vágjuk fel vékony csíkokra.
Az almát csepegtessük meg a citromlével nehogy megbarnuljon.
Ezután az összes hozzávalót tegyük bele egy tálba, adjuk hozzá az apróra felvágott petrezselyemzöldet, majd óvatosan forgassuk össze.
Végül öntsük rá a tartármártást, majd szintén óvatosan keverjük össze. (vigyázzunk nehogy a krumpli összetörjön) Ezután fedjük le a tálat, majd tegyük be pár órára (vagy akár egész éjszakára) a hűtőbe, hogy az ízek kellően összeérjenek. Tálalás előtt helyezzük a saláta tetejére a felszeletelt főtt tojást, és úgy kínáljuk.
forrás: http://gizi-receptjei.blogspot.hu
Még több étel:
Főoldal
Top 7 a héten
-
Hozzávalók: - 1 sertés szűzpecsenye - kb. 20 dkg házi kolbász vagy füstölt kolbász (nálam most házi kolbászhússal volt töltve, ami a...
-
Hozzávalók (kb. 6 adaghoz): . 1,2 kg pacal ( tisztított konyhakész ) . 1 nagyobb sertéscsülök ( első ) . 1 nagyobb sertés kör...