Hozzávalók: - 25 dkg darált hús - 1/2 kg gomba - 15 dkg sajt - 1 gerezd foghagyma- 4-5 közepes paradicsom v. 1/2 püré- 1 mk oregáno- 1 mk bazsalikom - 1 csomag bármilyen tipusú Bolognese alappór Elkészítés:
1. A darált húst és a gombát kevés olajon megpirítjuk.
2. Rátesszük a paradicsomokat vagy a pürét a fűszereket és ezzel együtt átpároljuk.
3. Hozzáadjuk a tasak tartalmát, a csomagoláson feltüntetett mennyiségü vízzel jól elkeverjük.
4. Kevergetés közben felforraljuk és a forrástól számítva 3-4 percig főzzük, ha szükséges füszerekkel még ízesítjük.
5. Egy kb. 1,5 l-es, margarinnal kikent tűzálló edény aljára kevés szószt öntünk, majd belehelyezünk 3 lasagne lapot egymás mellé.
6. Úgy rétegezzük a szószt és a tésztalapokat, hogy a szósz legyen az utolsó/legfelső réteg. A tetejére reszelt sajtot szórunk.
7. Az előkészített lasagnét 195°-ra előmelegített sütőben 40-50 perc alatt készre sütjük.
forrás: türkiz