citrom
csirke
csirkemell
hagyma
húsos ételek
joghurt
méz
Joghurtos-citromos csirkemell
A páchoz
200 g joghurt - natúr
1 teáskanál méz - akác
1 db citrom reszelt héja
1 db citrom leve
2 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál római kömény - őrölt
1 mokkáskanál koriander - őrölt
só
bors - fekete (őrölt)
A csirkéhez
400 g csirkemell (filé)
Nagyon egyszerűen elkészíthető,
akár diétába is beilleszthető recept.
A két órás pácolási időt nem érdemes csökkenteni, sőt akár egy éjszakára is benne lehet hagyni a pácban.
Elkészítés
1 A páchoz először apróra vágjuk a fokhagymát és lereszeljük a citrom héját. Joghurtos-citromos csirkemell recept Joghurtos-citromos csirkemell recept
2 Egy kis edényben összekeverjük a joghurttal a mézet, koriandert, köményt, sót, borsot, zúzott fokhagymát, citromhéjat és belenyomjuk a citrom levét is.
3 Bepácoljuk a húst a joghurtos keverékbe és lefedve, legalább két órára hűtőbe rakjuk.
4 A pácolási idő eltelte után serpenyőben (vagy sütőben) kb. 15 perc alatt megsütjük a csirkemellet. Félidőben megfordítjuk, hogy mindkét oldala szép pirosra süljön.
5 Tetszés szerinti körettel tálaljuk. Saláta, rizs, vagy akár hasábburgonya is remekül passzol hozzá.
forrás: aproshef.hu
Még több étel:
Főoldal
Top 7 a héten
-
Hozzávalók: - 1 sertés szűzpecsenye - kb. 20 dkg házi kolbász vagy füstölt kolbász (nálam most házi kolbászhússal volt töltve, ami a...
-
Hozzávalók (kb. 6 adaghoz): . 1,2 kg pacal ( tisztított konyhakész ) . 1 nagyobb sertéscsülök ( első ) . 1 nagyobb sertés kör...