borsó
csirke
csirkemáj
gomba
hagyma
húsos ételek
petrezselyem
rizottó
rizs
sajt
sárgarépa
Csirkemájas rizottó
Csirkemájas rizottó
Hozzávalók:
- 1 bögre rizs (3dl)- 50 dkg csirkemáj- 15-20 dkg gomba- 20 dkg zöldborsó- 1 szál sárgarépa felaprítva- olaj- vaj- vöröshagyma- petrezselyemzöld- só- őrölt bors- reszelt sajt- ételízesítő
Elkészítés:
A megmosott rizst kevés olajon megpirítottam, egy kis borsot és ételízesítőt szórtam rá, majd 2 bögre forró vízzel felengedtem, kevergettem. Fedőt tettem rá, majd előmelegített forró sütőben hagytam, míg a rizs teljesen megduzzad (a sütőt kikapcsoltam). Vajon a borsót, a felaprított gombát, sárgarépát és petrezselyemzöldet megpároltam. Kevés olajon az apróra vágott vöröshagymát megdinszteltem, a feldarabolt májat rátettem, borsoztam, puhára sütöttem, a végén megsóztam. Mindezeket összekevertem. Tányérra szedtem, reszelt sajttal megszórtam, és mikróban a sajtot ráolvasztottam.
Megjegyzés:Szoktam úgy is készíteni, hogy miután összekevertem az anyagokat, kivajazott hőálló tálba teszem felét, megszórom sajttal, majd ráteszem a maradék anyagot, és ezt is megszórom sajttal. Sütőben összemelegítem. Az első variáció egyszerűbb és gyorsabb.
A receptet és a fotót Ditti56 küldte. Köszönjük!