bacon
borsó
csirke
csirkemáj
hagyma
húsos ételek
paprika
paradicsom
rizs
Tavaszi csirkemáj zöldborsóval
Tavaszi csirkemáj zöldborsóval
Hozzávalók (4 személyre): - 20 dkg csirkemáj - 20 dkg rizs - 20 dkg zöldborsó - 3-4 szelet bacon - 2 paradicsom - 1 zöldpaprika - 1 nagyobb fej vöröshagyma - kb 5 dkg margarin - só, bors, majoranna
Elkészítés:
A megmosott rizst a felforrósított margarinon kicsit megpirítjuk, hozzáadjuk a zöldborsót, jól megsózzuk, és kétszer annyi vízzel felöntjük. Felforraljuk, majd kis lángon főzzük, amíg puha nem lesz.
A májat megmossuk, a hagymát felszeleteljük, a paprikát is, a paradicsomot apró kockákra vágjuk.
A szintén összevágott szalonnát megpirítjuk, hozzáadjuk a hagymát, kicsit együtt is pirítjuk. Hozzáadjuk a májat is, fűszerezzük borssal, majorannával, pár percig sütjük.
Belerakjuk a paprikát, paradicsomot, sózzuk, és kb 10 percig továbbpirítjuk.
Tálaláskor a rizs tetejére szedjük.