bor
fehérbor
hagyma
húsos ételek
kolbász
szűzpecsenye
Kolbásszal töltött szűzpecsenye
Hozzávalók:
- 1 sertés szűzpecsenye
- kb. 20 dkg házi kolbász vagy füstölt kolbász
(nálam most házi kolbászhússal volt töltve, ami a képen látható)
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
- 1 teáskanál morzsolt majoránna
- kb. 1 dl fehérbor (vagy 1 dl víz)
- zsír
Elkészítés:
1. A megmosott, papírtörlővel leitatott pecsenyehúst éles késsel felszúrjuk (vagy a hentessel felszúratjuk), majd akkora kolbászt töltünk bele, amekkora belefér a hús belsejébe.
2. A húst kívül mindenhol sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával, majd egy kizsírozott tepsibe tesszük. Aláöntjük a fehérbort (vagy a vizet), a megpucolt/megmosott fokhagymagerezdeket mellé tesszük. Esetleg 1 fokhagymagerezdet szétpréselhetünk és a húst kívül bekenhetjük vele.
3. A tepsit szorosan befedjük alufóliával és 180 fokos sütőben félpuhára pároljuk. Végül levesszük róla a fóliát és pirosra sütjük. Ekkor már néha ránézünk, megfordítgatjuk és meglocsolgatjuk a hús alatt keletkezett lével.
4. Bármilyen körettel finom. (saláta, párolt rizs, sült burgonya, burgonyapüré...)
forrás: http://gabicsek.blogspot.hu/
kép:
Még több étel:
Főoldal
Top 7 a héten
-
Hozzávalók: - 2 db, kb 1 kg kicsontozott csülök - 1 kg sertés lapocka - 2 fej hagyma - 2-3 gerezd fokhagyma - 1 db zöldpaprika - 2 db paradi...
-
Hozzávalók: - 1 sertés szűzpecsenye - kb. 20 dkg házi kolbász vagy füstölt kolbász (nálam most házi kolbászhússal volt töltve, ami a...
-
Hozzávalók: • 50 dkg száraz tarkabab • 1 nagy vöröshagyma • olaj • 50 dkg csont nélküli csülök • 10 dkg csont nélküli füstölt csül...
-
Hozzávalók: A tésztához: 35 dkg liszt fél csomag sütőpor 1/4 teáskanál szódabikarbóna 3 evőkanál kakaópor 15 dkg porcukor csip...
-
Hozzávalók (kb. 6 adaghoz): . 1,2 kg pacal ( tisztított konyhakész ) . 1 nagyobb sertéscsülök ( első ) . 1 nagyobb sertés kör...
-
Sült oldalas H ozzávalók 2 főre: - 1/2 kg oldalas - 2 közepes fej vöröshagyma - 6-8 gerezd fokhagyma - só - frissen őrölt fekete bors -...
-
Ferrarossi - filléres csemege Gyorsan elkészíthető, mutatós édesség. Hűtőben sokáig eltartható, már ha marad belőle. Hozzávalók: - 1...