Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 1 csomag szárított élesztő
- 5 dkg cukor
- 1,5 dl tej
- 5 dkg vaj
- 1 tojás
- 1 kg szilva
- fahéjas kristálycukor
Elkészítés:
1. A lisztet összekeverjük az élesztővel, hozzáadjuk a cukrot, a tejet, a vajat (kis darabokra vágva), a tojást, és gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk. 30 percig pihentetjük.
2. A szilvát kimagozzuk, félbevágjuk. A tepsit kikenjük.
3. A kelttésztát kinyújtjuk, a tepsibe fektetjük, a széleit egy kicsit felhúzzuk. A felezett szilvát a tészta tetejére pakoljuk.
4. 200 fokra előmelegített tepsibe tesszük, és légkeverésben 180 fokon kb. 35 percig sütjük. Miután kivettük, rögtön megszórjuk a fahéjas cukorral.
Elkészítési idő: 80 perc
Mennyiség: 20 szelet
Költség: kb. 1000 fortint
forrás: Receptözön
2015/9. szeptemberi száma
kép: videkize.hu